Elkészítés: A tojásokat válasszuk. A fehérjéből verjünk kemény habot a kristálycukorral, a tojássárgáját keverjük habosra a vaníliás cukorral. A kétféle masszát öntsük össze, szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a kávét és az olajat, majd az egészet keverjük el. Egy 26 cm-es tortaformát kenjünk ki és lisztezzünk, és előmelegített sütőben, 160 fokon süssünk 3 lapot, egyenként 15-20 perc alatt.
A krémhez a rumot melegítsük meg, oldjuk fel benne az instant kávét, majd hagyjuk kihűlni. A csokit olvasszuk meg a vajjal, ha több vaj kell, hogy sima legyen a csoki, óvatosan rakjunk hozzá, de vigyázzunk, ne legyen sok a vaj, mert nem fog összeállni. A megolvadt csokiba öntsük a rumos kávét, hagyjuk az egészet addig hűlni, míg kenhető lesz.
Az egyik tésztát tegyük vissza a tortaformába, egyenletesen kenjük meg a csokis krémmel. Hagyhatunk belőle 2 kanálnyit a torta díszítésére, de nem muszáj! Tegyük rá a következő lapot, ezt kenjük le a lekvárral, osszuk el rajta a lecsöpögtetett barack felét.
A zselatint a csomagoláson lévő útmutató szerint készítsük el, és a kétharmadát öntsük a barackokra. Jöhet a harmadik lap, ezt is kenjük meg őszibaracklekvárral, és díszítsük az őszibarackokkal. Öntsük le a maradék zselatinnal, hagyjuk megdermedni.
Ezután vegyük le a formát a tortáról, és megkenhetjük az oldalát a félretett csokis krémmel, esetleg pirított mandulát is rakhatunk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.