Elkészítés: A margarint a sóval jól kikeverjük, 5 adagra osztjuk.
Az élesztőt egy kevés cukorral és tejjel felfuttatjuk, a liszthez adjuk a többi alapanyaggal, és lágy tésztává dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.
A megkelt tészát 10 részre osztjuk. A tésztából 2-2 adagot lapostányér nagyságúra nyújtunk, az egyiket megkenjük egy adag sós vajjal, a másik lapot rátesszük, 4 felé vágjuk, majd minden negyedet 3 felé - azaz 12 háromszöget kapunk. A háromszögeket a szélesebb felüktől kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, megkenjük tojássárgával, megszórhatjuk szezámmaggal, sajttal vagy durva szemű sóval. 1 órát pihentetjük.
Előmelegített forró sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.