A diót egy serpenyőben szárazon, azaz zsiradék nélkül pirítsuk aranybarnára, majd daráljuk meg. A cukrot a kakaóval szitáljuk össze, és a tojások sárgájával keverjük habosra.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd a darált diót apránként forgassuk bele és a masszából süssünk két kerek tortalapot. Ehhez egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal kenjünk ki és liszttel hintsük be. A massza felét öntsük az aljába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg.
A tortalapot emeljük ki a formából, tegyük rácsra hűlni, és közben a tészta másik felét ugyanígy süssük meg.
Amíg a lapok hűlnek, az étcsokoládét 100 ml tejszínnel tegyük egy lábasba, és lassú tűzön olvasszuk fel. A tűzről vegyük le, és 2…3 perc alatt keverjük simára, majd 30 percre tegyük a hűtőszekrénybe. Újra keverjük át, hogy fellazítsuk, majd a két tortalapot ragasszuk össze vele.
A maradék tejszínt a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, és a tortát vonjuk be vele. A fehér csokoládéból faragjunk éles késsel széles forgácsokat. A torta tetejét és oldalát fedjük be vele, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.