Elkészítés: A sütőt 180 fokra és alsó-felső sütésre állítottam, a 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformámat kivajaztam, kiliszteztem.
Elkészítettem a 6 tojásos piskótát. (A csokik magasságágának lehetősége miatt akár 8-10 tojásból is készülhet, arányosan emelve a cukor és liszt mennyiségét is.) Egy csipet sóval kemény habbá vertem a tojások fehérjét, tovább verve hozzáadtam a cukrot, a vaníliás cukrot, egyenként a tojások sárgáját, végül a legalacsonyabb fokozatra kapcsolva apránként a sütőporral elkevert lisztet is. Annyi edénybe raktam szét nagyjából egyforma arányban, amennyi ételszínezőm volt – ötödiknek a cukrozatlan kakaóport használtam.
Elkevertem bennük a színezőt, majd tetszőleges sorrendben egymás után valamennyit a tortaforma közepébe csorgattam. Kb. 30 perc alatt készre sütöttem, a forma oldalát lepattintva és rácsra átemelve megvártam, míg kihűlt az alap.
Forró vízgőz fölé, egy üvegtálba tettem a kisebb darabokra tört fehércsokit. Míg olvadt, egy másik keverőtálban áttörtem a túrót, hozzáadtam 4 dkg cukrot, belereszeltem a citrom héját. Hogy a fehércsoki krémes állagát elérjem, 1 evőkanál étolajat kevertem hozzá. Hosszában bemetszve egy hegyes kés lapjával belekapartam a vaníliarúd magjait, aztán a mascarponéval hűtöttem.
Felvertem a habtejszínt, amihez 6 dkg cukrot és a habfixálót kevertem.
A csokis mascarponéhoz öntöttem a cukros túrót, 1-2 evőkanál (tetszőleges színű) ételszínezőt is hozzámérve a kézi robotgépemmel alaposan elkevertem, majd a habtejszínt is hozzáforgattam. (Kóstolást követően a massza ízlés szerint tovább édesíthető, bár végső formájában, a csokival és cukorkákkal együtt véve később megerősítettek a családtagjaim, hogy nem volt rá szükség.)
A tortaforma aljára visszatett, és azzal egy tortatálra helyezett kihűlt tésztára kentem a krém kb. egyharmadát úgy, hogy a piskóta oldalára is jusson egy vékony réteg.
Körben a KitKat csokikat (duplán hagyva) rátapasztottam – az aljukat ráültettem a tortaforma aljára -, majd az organza-szalaggal rögzítettem. Belelapátoltam és óvatosan elegyengettem a maradék krémet, majd a másnapi díszítésig hűtőbe helyeztem (de legalább néhány óra szükséges, hogy a túrókrém megkössön!).
Tálalás előtt középre helyeztem a marcipánfigurát, megszórtam a mini smarties-cukorkákkal, és tovább díszítettem az apró gyöngyökkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.