Elkészítés: A húsokat alaposan megmosom, és egy lábasban - annyi vízzel, hogy ellepje - felteszem főni. Ha felforrt, folyamatosan lehabozom, és mikor már szép tiszta a leve, hozzáadom a kolbászt, a megpucolt zöldségeket, a fokhagymát, a borsot, a babérlevelet, sózom, és fedő alatt - éppen, hogy csak gyöngyözzön - 4 órát főzöm. A levét néha forró vízzel utántöltöm, de mindig csak annyit, hogy pont ellepje.
Négy óra elteltével, kiszedem a húsokat, ha kihűlt, alaposan kicsontozom, tányérokba egyenlő arányban szétosztom a zöldségekkel és a főtt tojással együtt, majd egy szűrő segítségével felöntöm a lével.
Ha kiporcióztam, kiteszem a teraszra, és ha szépen megkocsonyásodott, frissen facsart citromlével, almaecettel vagy ecetes tormával kínálom. Jó étvágyat!
Kedvenc téli csemegém, reggelire, ebédre, vacsorára és nasi helyett is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.