Elkészítés: A burgonyát, a répát és a sonkát kicsi kockákra vágjuk. 2 dl enyhén sós vízzel, a borsóval együtt kuktába tesszük.
A tojások sárgáját keverőtálba, a fehérjét zsírral kikent csészébe tesszük. A csészét is a kuktába állítjuk, az edényt lezárva a hozzávalókat forrástól 10 percig főzzük.
A majonézhez a tojások sárgájára folyamatos keverés mellett cseppekben, majd vékony sugárban olajat adagolunk, míg vaj állagú lesz. (Mixerrel gyorsabb). Hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, sózzuk, porcukorral, citromlével, őrölt borssal ízesítjük.
A zselatint 1 dl vízben feloldva, kevergetve felforraljuk, hozzáadjuk.
A kuktából kiemeljük a teáscsészét a főtt
fehérjével, a zöldségeket és a sonkát leszűrjük. Ráöntjük a konzerv kukoricát is, hogy a leve lecsöpögjön.
Az almát, az uborkát és a tojásfehérjét felkockázzuk, és a leszűrt zöldségekkel a majonézbe forgatjuk.
Vizezett formába töltve kihűtjük, hűtőben megdermesztjük. A formát forró vízbe mártva a saláta tálcára borítható, éles késsel szépen szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.