Elkészítés: Az áfonyát megmossuk (ha fagyott, hagyjuk kiengedni), szűrőben alaposan lecsepegtetjük.
Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A vajat habosra keverjük a cukorral. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A kétféle lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot elvegyítjük, és a likőrrel együtt a masszába dolgozzuk. A massza felét a formába simítjuk, és rászórjuk az áfonya harmadát. Rásimítjuk a maradék tésztát, és megszórjuk a maradék áfonyával, valamint a kókuszreszelék felével. A sütőben kb. 1 órát sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A maradék kókuszreszeléket serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd tányérra borítjuk. A tortát tálcára emeljük, oldalát megkenjük a mézzel, és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a szeleteket kijelölve habrózsákat nyomunk belőle a torta tetejére. A habrózsákat citromfűlevelekkel díszítjük. A maradék tejszínt külön kínáljuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.