Elkészítés: A meghámozott almákat negyedeljük, majd legyezőszerűen bevagdossuk. Citromlével és cukorral ízesített vízbe tesszük (kb. fél liter), és fajtától függően, forrástól számított 3-5 perc alatt puhára főzzük, lecsöpögtetjük és hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Rászitáljuk a lisztet, majd beleforgatjuk a tojások felvert habját. A tésztát margarinnal kikent, kb. 26 cm átmérőjű formába simítjuk. A mazsolát forró vízben megmossuk, lecsöpögtetjük (aki nem szereti, el is hagyhatja). A tésztán elhelyezzük a kihűlt almalegyezőket, és megszórjuk a kókuszreszelék 3/4 részével. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Tálaláskor rászórjuk a maradék kókuszreszeléket.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.