Elkészítés: A 8 tojás fehérjét kemény habbá verjük 20 dkg cukorral, majd belekeverünk 3 kanál lisztet, 8 dkg kókuszt, a sütőport és a mákot.
Kiknet, lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőbe toljuk, kis lángon kb. 15 percet sütjük. Akkor jó a süti, ha a teteje világosbarnára sült.
A krémhez a 8 tojás sárgáját fehérre kavarjuk 20 dkg cukorral, majd hozzáadunk 3 kanál lisztet és a tejet. Ezt feltesszük főni kis tűzön, folyamatos kavargatással sűrűre főzzük. Amikor teljesen kihűlt, elkavarjuk benne a margarint.
A kisült tészta tetejére kenjük a krém 3/4 részét, befedjük egy réteg keksszel. A megmaradt krémhez hozzákavarjuk az instant kávét, majd azt is a sütire kenjük. A tetejét megszórjuk a megmaradt kókusszal.
Fogyasztás előtt legalább 3 órát hagyjuk állni, hogy a keksz megpuhulhasson.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.