Elkészítés: Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, egy csipetnyi cukor kíséretében. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, az olvasztott margarint és a tojások sárgáját. Összedolgozzuk őket, és letakarva, meleg helyen 1 órát pihenni hagyjuk (kicsit fog csak kelni).
Közben elkészítjük a tölteléket. Vízgőz felett habosra keverjük a tojássárgáját a porcukorral, és a végén belekeverjük a kókuszreszeléket.
A tésztát kinyújtjuk (ha szükséges, a deszkát lisztezzük be), majd a tölteléket elosztjuk rajta. Fel tekerjük, majd éles kés segítségével ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A tepsit kibélelhetjük sütőpapírral, vagy bekenhetjük kevés zsiradékkal is, majd elhelyezzük rajta a csigákat. Nem kell egymástól nagy távolságra, nem fog hatalmasra megdagadni. Mandulaforgáccsal meghintjük, és előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük. De lehet majd látni és érezni is, hogy mikor van kész.
Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.