A tojássárgájákat keverjük ki a barna cukorral és a fahéjjal. Lábosban tegyük fel főni a vaníliarúd kikapart magjaival vagy a vaníliás cukorral ízesített tejet. Szórjuk bele a kölespelyhet, keverjük át, hogy ne legyenek benne csomók, és kis lángon főzzük puhára.
Ha megpuhult, forgassuk bele a tojáshabot. Mielőtt felforrna, húzzuk le a tűzről, és adagoljuk a hideg vízzel kiöblített tálkákba.
Forraljunk fel 100 ml vizet az 1 ek cukorral. Tegyük bele a fagyasztott gyümölcsöt, és óvatosan rázogatva melegítsük át. A pektint keverjük el az 1 tk cukorral, szórjuk a gyümölcsre, és óvatosan kevergetve forraljuk fel a szószt. Ekkor azonnal húzzuk le a tűzről, hogy a gyümölcs ne főjön szét!
Behűtve, a gyümölcsszósszal leöntve tálaljuk a desszertet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.