Elkészítés: A kacsacombokat előkészítjük, majd bedörzsöljük a só, bors és rozmaring keverékével. Legalább 1 napig pihentetjük a hűtőben.
Ezután egy magasfalú hőálló tálba tesszük a combokat, melléhelyezzük a fokhagymát, öntünk rá 1 dl alaplevet és annyi zsírt, hogy ellepje a húst. 140-150 fokra előmelegített sütőben 2-2,5 órán keresztül sütjük a húst. Amikor elkészültek a kacsacombok, kivesszük a zsírból, és egy serpenyőben pirosra sütjük.
A párolt körtéhez kettévágjuk és megpucoljuk a körtét, magházát óvatosan kivájjuk. A bort és a vizet felforraljuk, ízesítjük cukorral, fahéjjal és a borssal, majd beletesszük a körtét, és közepes hőfokon félpuhára főzzük.
A rukkolát meglocsoljuk a citrom levével. A diót durvára törjük.
Tálaláskor maréknyi rukkolát teszünk a tányérra, ráhelyezzük a körtét, morzsolunk rá kevés kéksajtot, és megszórjuk dióval, majd melléhelyezzük a kacsacombot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.