Elkészítés: A lisztben szétmorzsolom a vajat, az élesztőt, a többi hozzávalóval a tésztát összegyúrom, letakarva kb. 15 percig pihentetem konyhai hőmérsékleten.
A tésztát átgyúrom, kb. félujjnyira kinyújtom, megkenem a felvert tojás kb. felével, megszórom reszelt sajttal, szorosan feltekerem, a két végét benyomkodom az ujjammal, a tésztarudat letakarva pihentetem újra 15 percig.
Kb. ujjnyi vastagra nyújtom, derelyevágóval kb. 3 cm széles csíkokra darabolom, a darabokat felkockázom, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatom viszonylag szorosan (pont tele lesz vele).
Tetejüket megkenem a maradék tojással, mindegyik tetejére magokat és csipet sajtot teszek.
Jó langyos helyen pihentetem, kelesztem kb. 1 órát, majd előmelegített 190 fokos (légkeveréssel) sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.