Elkészítés: A tésztához összedolgozzuk a lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, a tejjel és a hideg a vajjal. Cipóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és fél órára hidegre tesszük.
A körtéket megmossuk, megtisztítjuk, magházukat kiemeljük, vékony szeletekre vágjuk. Citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját simára keverjük a tejföllel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a túróval és a pudingporral. Beleforgatjuk a fehérjehabot.
A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kb. 30 x 36 cm nagyságú lapra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 28 x 34 cm nagyságú tepsit úgy, hogy a peremére is jusson. Rásimítjuk az öntetet, kirakjuk a körtével, kissé belenyomkodjuk, a maradékot félrerakjuk. A tésztát a sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor a félretett körteszeletekkel, mentalevelekkel, esetleg tejszínhabbal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.