Elkészítés: A leveslében feltesszük a felvágott zöldségeket főni.
Közben a lisztből és a tojásból kicsi víz hozzáadásával tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk a tésztát amilyen vékonyra csak tudjuk.
A zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, levesszük a tűzről, és elkeverjük pirospaprikával. Hadd hűljön ki.
A kinyújtott tésztát megszórjuk sóval, borssal (ízlés szerint), majd meglocsoljuk a kihűlt pirospaprikás zsiradékkal.
Most jön a varázslat. Elkezdjük a tészta szélét behajtani a két kezünkkel kb. 2 cm vastagon és jól oda is nyomjuk, majd késsel végigvágjuk a csíkot. A szalagból csomót kötünk és eltépjük, majd újabb csomó következik, és így tovább felcsomózzuk az egész tésztát.
Amikor kész a zöldséges levesünk, beletesszük a tésztacsomókat, készre főzzük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.