Előkészítés: A tésztához a lisztet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával, egy csipet sóval és a citromhéjjal. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük. Közben az almát meghámozzuk, négy gerezdre vágjuk, kiemeljük a magházát, és az almát megcsepegtetjük citromlével.
Elkészítés: A keményítőt elkeverjük 6 evőkanál tejjel és a tojásokkal. A maradék tejet, a vajjal, a cukorral, a citromhéjjal felforraljuk, és a tojásos keveréket beledolgozzuk. Pudingsűrűségűre forraljuk. Kibéleljük a kapcsos tortaforma alját sütőpapírral. A tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy kb. 4 cm magas pereme is legyen. Megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Az almát és a krémet a tésztára rakjuk/öntjük, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Tálalás előtt a tortát megszórjuk porcukorral, és tejszínhabbal körítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 305 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.