Elkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában, sós vízben megfőzzük. Még melegen megtisztítjuk, áttörjük, hagyjuk hűlni, majd összegyúrjuk a liszttel, a tojással, 2-3 evőkanál olajjal és egy csipet sóval.
Bő, sós vizet forralunk. A tésztából nem túl nagy, kb. 4 cm átmérőjű gombócokat formázunk, és a vízben kifőzzük. Akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal kiszedjük, és jól lecsepegtetjük.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, 2 dl vízzel és 5 evőkanál cukorral, valamint fahéjjal és citromlével felforraljuk. Amikor a szilva kissé összeesett, a keményítőt elkeverjük kevés vízzel, a szilvához adjuk, és kissé besűrítjük.
A vajat felforrósítjuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát és 1 evőkanál cukrot, és kissé megpirítjuk. A gombócokra szórjuk, és a szilvaöntettel kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.