Elkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában, sós vízben megfőzzük. Még melegen megtisztítjuk, áttörjük, hagyjuk hűlni, majd összegyúrjuk a liszttel, a tojással, 2-3 evőkanál olajjal és egy csipet sóval.
Bő, sós vizet forralunk. A tésztából nem túl nagy, kb. 4 cm átmérőjű gombócokat formázunk, és a vízben kifőzzük. Akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal kiszedjük, és jól lecsepegtetjük.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, 2 dl vízzel és 5 evőkanál cukorral, valamint fahéjjal és citromlével felforraljuk. Amikor a szilva kissé összeesett, a keményítőt elkeverjük kevés vízzel, a szilvához adjuk, és kissé besűrítjük.
A vajat felforrósítjuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát és 1 evőkanál cukrot, és kissé megpirítjuk. A gombócokra szórjuk, és a szilvaöntettel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.