Előkészítés: A burgonya héját kefével ledörzsöljük, vagy késsel megkapargatjuk, megmossuk, és kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk. A feta sajtot vékony lapocskákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd összekeverjük 1 evőkanál vajjal. Egy kerek sütőformát kibélelünk sütő papírral úgy, hogy az oldalán is legyen. A sütőpapírt bekenjük a fokhagymás vajjal. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tejszínt simára keverjük a tojással. A formába tesszük a burgonya felét, rárakjuk a feta sajtot, megöntözzük a tejszínes krém felével, megszórjuk a Delikáttal, borsozzuk, befedjük a maradék burgonyával, a maradék krémmel, és rámorzsoljuk a maradék vajat. Betesszük a sütőbe, és kb. 1 óra hosszat sütjük. Ekkor megemeljük a sütő hőmérsékletét 220 fokra, (gázsütő 4. fokozat), és kb. 5 percig pirítjuk. Azonnal forrón tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 510 kcal
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.