Elkészítés: A pörkölthöz a húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apróra, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot, megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
A főzelékhez a kukoricát vízben feltesszük főni. Sóval, borssal ízesitjük. Ha megpuhult, a rántás is elkészítjük: a forró olajon kb. 2-3 marék lisztet zsemlebarnára pirítunk, hideg vízzel csomómentesre elkeverjük, majd óvatosan, lassú keverés mellett a kukoricához adjuk. Újra felforraljuk, hogy az ízek összeérjenek.
A kukorica-főzeléket a pörkölttel együtt jóízűen elfogyasztjuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.