Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne fél evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a cukrokat, közepébe fészket készítünk, beleütjük a tojást és a felfuttatott élesztőt, belereszeljük a citromhéjat. Mikor először sütöttem, elég volt a 25 dkg liszt, most viszont még 5 dkg-t hozzá kellett adnom, hogy szép sima legyen a tészta. Próbálgatni kell! Sima tésztává dagasztjuk, közben hozzáadunk 2,5 dkg olvasztott vajat is. Kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A sütőt bekapcsoljuk a legmagasabb hőmérsékletre, grill fokozatra.
A tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk, ujjnyi széles csíkokra felvágjuk, majd az olvasztott vajjal bekent sütőhengerre tekerjük úgy, hogy pici hézag maradjon a sorok között. Majd néhányszor a munkalapon meghengergetjük, így eltűnnek a hézagok, és egyenletes lesz a borítás. Lekenjük a tésztát olvasztott vajjal és megszórjuk kristálycukorral.
A sütőrácsot a sütő középső sínjére helyezzük, ráfektetjük a kalácsot. Mikor már elkezd barnulni rajta a cukor, fordítunk egyet rajta. Ezt addig csináljuk, míg egyenletesen meg nem sül. Vigyázat, itt pillanatokról van szó! Még forrón dióba/kókuszba/fahéjba/vaníliába forgatjuk, picit várunk, hogy hűljön, majd egy kakaó mellett megesszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.