Elkészítés: A lapcsánkához a burgonyát félkeményre főzzük sós vízben, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, káposztareszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, a borsot, a cayenne borsot, a mustárt, a reszelt fokhagymát és vöröshagymát, valamint a tojásokat. Kanál segítségével összekeverjük, és nedves kézzel pogácsákat készítünk belőle. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és közepes lángon kissé ellapítva szép pirosra sütjük. Nem baj, ha sötét a színe, annál finomabb.
A lilahagymákat vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, a mézet rácsorgatjuk, majd balzsamecetet öntünk rá. Összekeverjük, és 1 órát állni hagyjuk a hűtőben letakarva. Olívával meglocsoljuk tálalás előtt.
Közben a pulykasaülthöz a húst megmossuk, kettévágjuk. Előkészítünk egy tepsit, olívaolajjal meglocsoljuk. Beletesszük a pulykacombfiléket, sózzuk, borsozzuk, és vágott rozmaringgal megszórjuk. Alufóliával letakarva lassú fokozaton 150 fokos sütőben puhára sütjük.
A lapcsánkával és a marinált lilahagymával tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.