A húst ledarálom a répákkal és a zellerrel együtt.
A hagymákat kockára vágom és 4 ek. olajon világosra pirítom, ráteszem a darált, zöldséges húst, átforgatom, amíg kifehéredik. Öntök alá egy kevés vizet, sózom, borsozom, rászórom a többi fűszert, a fokhagymát is belenyomom. Így párolom 45 percig, mindig pici vizet aláöntve. Félidőben a sűrített paradicsomot is hozzáadom, teszek bele kevés cukrot.
A hozzávalókból elkészítem a besamelmártást, sózom, borsozom, hozzáadom a tejfölt és belekeverek 10 dkg reszelt sajtot és az előzőleg legyalult, besózott cukkinit. A többi sajtot szóráshoz használom fel.
Egy legalább 5 cm magas tepsibe alulra teszek egy kis húsos ragut, rárakom a tésztát, erre jön egy adag cukkinis besamelmártás, majd ismét ragu, megszórom sajttal. Újra tészta, cukkinis besamelmártás, ragu, sajt, amíg el nem fogy az anyag. Tetejére besamelmártás kerüljön. Előmelegített sütőbe tolom, közepestől alacsonyabb hőfokon kb. 1 órán át sütöm. Tálalás előtt hagyom kicsit állni, kockára szeletelve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.