Elkészítés: 1. A lazacot előkészítjük. Egy serpenyőben 2 dkg vajat és 2 evőkanál olajat hevítünk. Beletesszük a serpenyőbe a lazacot, 2 percig sütjük az egyik oldalát és 1,5 percig a másikat (hogy kifehéredjen a hús, de nem szabad túlsütni). Sütés közben sózzuk mindkét oldalát. Mikor már majdnem elkészült, beleöntjük a bort a serpenyőbe, és 1 perc után lehúzzuk a tűzről. Egy sütőtálra helyezzük, és hagyjuk pihenni.
2. 2 szelet kukoricakenyeret megszárítunk, majd ledaráljuk. A morzsához először 4 dkg vajat hevítünk egy serpenyőben, majd beletesszük a morzsát és kissé átpirítjuk. Hozzáadjuk a diót, és sózzuk ízlés szerint. Akkor jó, ha fakanállal megnyomva összeáll. Ha nem áll össze, adjunk egy kis vajat hozzá, ha túl vajas, akkor még egy kis morzsát. Amikor már kissé kihűlt a morzsa, a lazacszeletre helyezzük, és óvatosan rányomkodjuk. Grill (vagy 220 fok) fokozaton 3-4 percig sütőbe tesszük a lazacot.
3. A vajbabot forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrve egy botmixer segítségével pürésítjük. Amíg még meleg, adunk hozzá camembert sajtot és a tejszínt. Tovább pürésítjük, hogy krémes állagú legyen. (A tejszínt óvatosan adagoljuk, nehogy túl híg legyen a pürénk.)
4. Végül a lazacszelettel tálaljuk a pürét, petrezselyemlevéllel díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.