Elkészítés: 1. A lazacot előkészítjük. Egy serpenyőben 2 dkg vajat és 2 evőkanál olajat hevítünk. Beletesszük a serpenyőbe a lazacot, 2 percig sütjük az egyik oldalát és 1,5 percig a másikat (hogy kifehéredjen a hús, de nem szabad túlsütni). Sütés közben sózzuk mindkét oldalát. Mikor már majdnem elkészült, beleöntjük a bort a serpenyőbe, és 1 perc után lehúzzuk a tűzről. Egy sütőtálra helyezzük, és hagyjuk pihenni.
2. 2 szelet kukoricakenyeret megszárítunk, majd ledaráljuk. A morzsához először 4 dkg vajat hevítünk egy serpenyőben, majd beletesszük a morzsát és kissé átpirítjuk. Hozzáadjuk a diót, és sózzuk ízlés szerint. Akkor jó, ha fakanállal megnyomva összeáll. Ha nem áll össze, adjunk egy kis vajat hozzá, ha túl vajas, akkor még egy kis morzsát. Amikor már kissé kihűlt a morzsa, a lazacszeletre helyezzük, és óvatosan rányomkodjuk. Grill (vagy 220 fok) fokozaton 3-4 percig sütőbe tesszük a lazacot.
3. A vajbabot forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrve egy botmixer segítségével pürésítjük. Amíg még meleg, adunk hozzá camembert sajtot és a tejszínt. Tovább pürésítjük, hogy krémes állagú legyen. (A tejszínt óvatosan adagoljuk, nehogy túl híg legyen a pürénk.)
4. Végül a lazacszelettel tálaljuk a pürét, petrezselyemlevéllel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.