Elkészítés: 1. A kéksajtot tálba tesszük, és villával kissé összetördeljük.
2. Hozzákeverjük a vajat, a zöldfűszerekkel ízesítjük, végül beledolgozzuk a zsemlemorzsát.
3. Fóliára tesszük és ügyesen hengert formálunk a most még meglehetősen lágy masszából. Háromnegyed órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen és szeletelni lehessen a belőle.
4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul felül álláson). Egy tepsit alufóliával kibélelünk, ráfektetjük a lazacszeleteket, bőrös oldalukkal lefelé.
5. A hengerből kb. félcentis szeleteket vágunk, és beborítjuk velük a lazacok tetejét.
6. Az előmelegített sütőbe téve 12-13 perc alatt elkészül. Akkor jó, amikor a kéksajtos bunda is kap már egy kis színt.
7. Salátával körítve azon melegében tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.