A lisztet deszkára szórom, sózom, mélyedést csinálok a közepén, oda ütöm a tojásokat, pici vizet is öntök hozzá, összegyúrom és jól kidolgozom. Letakarva 10 percig hagyom állni, majd kezdem nyújtani, először nehéz, de egy idő után egyre könnyebben megy a nyújtás. Amikor kb. 1 mm vékony, akkor jó. Konyharuhára kiterítem a tésztát, hagyom kicsit száradni. Amikor már jól megszikkadt, lehet tördelni is, én derelyemetszővel kockákra vágom, aztán szétterítve egy napig szárítom.
Másnap a kockára vágott füstölt szalonna zsírját kisütöm, a pörcöket kiszedtem. A visszamaradt zsíron félig megpirítom a tésztát, akkor teszem hozzá az apróra vágott hagymát, együtt pirítom tovább, amíg a tészta világosbarna nem lesz .A tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával és felengedtem vízzel. Hozzátettem a krumplit, a kisült pörcöt, fűszereztem, sóval, borssal, köménymaggal.
Addig főzöm, amíg puha lesz a tészta és a krumpli. Mivel a tészta gyorsan pirul, arra kell vigyázni, hogy meg ne égjen, mert akkor keserű lesz az egész étel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.