Rakott zöldbab darált hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Vadas marha
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel
Zsemlegombóc
Tojásos nokedli fejes salátával
Dödölle - az eredeti recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Babgulyás
Kínai szezámmagos csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Lekváros bukta kenyérsütőben recept
recept
Mester

Lekváros bukta kenyérsütőben

120 perc
0 adag
Átlagos
2010. 05. 03.

Elkészítés

Elkészítés: Kenyérsütőbe teszem (a lekvár, 8 dkg margarin és 1,5 dl tej kivételével) a hozzávalókat, alulra a langyos tejet és az olvasztott margarint, ezután a többit. 1,5 órás keverő-kelesztő programra állítom.

Ha kész a tészta, lisztezett asztalra borítom, kilapogatom, kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtom, és 8 db téglalapot vágok ki.
Mindegyik közepére 1 kanál szilvalekvárt és egy kis őrölt fahéjat teszek, majd bezárom a tekercseket, és egymás mellé rakom egy kisebb méretű kivajazott tepsibe.

A megmaradt 8 dkg margarint és 1,5 dl tejet a mikróba 2 percre berakom egy bögrében, majd a tepsiben lévő buktákra öntöm. Fürdik benne, be kelesztés alatt magába szívja a folyadékot, és így nagyon finom, puha lesz a tésztája. 50 fokra melegített sütőben kelesztem 25-30 percet, majd feltekerem a hőmérsékletet 180 fokra, és készre sütöm kb. 25-30 perc alatt. A tetejét porcukorral megszórom.

Megjegyzés
Szinte minden édes tésztába teszek reszelt citromhéjat, mert nagyon finom. Minden citromnak lereszelem a héját, és fóliába csomagolva a fagyasztóba teszem. Sütéseknél csak egyet előveszek. A bukta tölteléke lehetne bármi (alma, gesztenye, túró). A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.