Elkészítés: A lencsét beáztatom előző este. Másnap a lencsét felteszem főni, beleteszem a babérlevelet, a fokhagymát és az egész feketeborsot.
A több darabra vágott oldalast vízzel feleresztem, felteszem főni lassú tűzön. Kb. 55-60 perc elteltével villával megszúrom, ha megpuhult, elzárom a tűzhelyt.
Az oldalas levét a lencséhez adom. Mikor a lencse már puha, behabarom lisztes-paprikás tejföllel. Öntök bele pici ecetet és citromlevet, kevés tejet adok hozzá, kanalazok bele ízlés szerint mustárt. Összekeverem, összeforralom.
A főzeléket az oldalassal tálalom, kanalazok rá tejfölt is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.