Elkészítés: A lencsét érdemes előző este beáztatni. Anélkül is megfő, de jóval több idő kell hozzá. A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. (Nem kell, hogy tocsogjon az olajban, nem ettől lesz szaftos!) Ha üvegesre párolódott, a szokott módon pirospaprikát dobunk rá, és kevés vízzel felöntjük. Beletesszük a lencsét, és kis vizet hagyunk alatta. Sóval, fokhagymaporral (vagy rendes fokhagymával), őrölt korianderrel és babérlevéllel ízesítjük. Felforraljuk, majd takarékra vesszük, időnként megkeverjük, és ha kell, vizet öntünk alá, annak arányában, hogy mennyire puhult meg a lencse. A főzés végén adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, amivel csak éppen forralunk rajta egyet. Nyáron tehetünk helyette friss, lédús paradicsomot is, kockára vágva. Nagyon üde, kellemes ízt ad neki. Tésztával, nokedlivel, rizzsel vagy tarhonyával fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.