Előkészítés: A lencsét megmossuk, majd fél l sós vízben kb. 30 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Közben megmossuk a padlizsánt, szárazra töröljük, hosszában kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk és félretesszük. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kinyomjuk a magját, a húsát összetörjük, majd a tejszínnel turmixgépben pépesítjük. A póréhagymát és fokhagymát megtisztítjuk, a póré fehér részét és a fokhagymát apróra vágjuk. A póré zöld részéből vastag csíkokat vágunk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és a húsát apró kockákra vagdaljuk. A gombát megmossuk, és szintén felaprítjuk.
Elkészítés: A lencséhez hozzáadjuk a paradicsomos pürét, a zöldségeket, a diót, a parmezán sajtot. Megszórjuk a majoránnával, az ételízesítővel, borssal, és összekeverjük. A padlizsánszeleteket konyhai papírtörlővel leitatjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és a tekercseket a póréhagyma zöldjéből vágott csíkokkal átkötjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat előmelegítjük. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal, egymásmellé berakjuk a tekercseket, és kb. 1 óra 15 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.