Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük az élesztővel, a cukorral, a citromhéjjal, a fahéjjal, a szerecsendióval, a tojással, a vajjal, a tejjel és egy csipet sóval. Alaposan összedolgozzuk. A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük, és konyhai papírkendővel felitatjuk róla a vizet. A tésztába keverjük a mazsolát, letakarjuk, és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük, amíg a duplájára dagad.
Elkészítés: Fritőzben vagy nagy lábosban bőségesen vajat vagy olajat forrósítunk. Egy evőkanálnyi masszát kilapítunk, a forró zsiradékba tesszük, és aranybarnára sütjük. Egyszerre csak annyi lepényt süssünk, hogy ne érjenek össze. Konyhai papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük, és és azonnal megszórjuk fahéjas porcukorral. Szilvabefőttet vagy almakompótot kínáljunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.