Előkészítés: A salátákat leveleikre bontjuk, a foltos vagy sérült részeket eltávolítjuk, váltott vízben megmossuk, és kicentrifugáljuk őket, vagy lerázzuk róluk a vizet, és tiszta konyharuhával szárazra törölgetjük. A fűszernövényeket és a retek középső, zsenge leveleit (amelyeket felhasználunk majd a salátához) leöblítjük, szárazra rázzuk. A radicciót megtisztítjuk, félbe-negyedbe vágjuk, leöblítjük, lecsepegtetjük. A kétféle hagymát és a retket megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.
Elkészítés: A saláta- és retekleveleket falatnyi darabkákra tépkedjük, és mély tálba szórjuk. A zöldfűszereket (1 csinos bazsalikombóbita kivételével) finomra vágjuk. A radicciot leveleire bontjuk, és felaprózzuk. Az lilahagymát és az újhagymát - egy kevés zöldjével együtt - felkarikázzuk. A retket vékony szeletekre gyaluljuk, és az egészet a salátalevelekhez adjuk, lazán összekeverjük. Az öntethez a borcetet mélyebb tálkába öntjük, beleszórunk 2 csipet sót, és olvadásig keverjük. Hozzáadunk 2 csipet őrölt borsot, majd eleinte cseppenként, aztán vékony sugárban az olajat. Végül habverővel beledolgozzuk a mustárt, 3-4 evőkanál hideg vízzel lazítjuk, és ízlés szerint citromlével utánasavanyítjuk. A salátára locsoljuk, összekeverjük, és azonnal fogyasztjuk, mert a salátalevelek egy része hamar összeesik az öntettől.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.