Elkészítés: A lisztet tálba szitáltam, hozzáöntöttem a felvert tojást, az olvasztott vajat, a cukrot, sóztam, beleszórtam az élesztőt, és felöntöttem annyi tejjel, amennyit felvett. Fakanállal dagasztottam, a langyos tejet pedig apránként öntöttem hozzá, addig kavartam, amíg a tészta összeállt és félkeményre sikeredett. Ez azt jelentette, hogy nem folyt a massza és csak annyira volt kemény, hogy fakanállal lehetett még dagasztani. Próbáljuk még legalább 5 percig ezt tenni. Lefedtem, betettem a hűtőszekrénybe, és jó éjszakát kívántam neki.
Másnap, amíg a sütő melegedett, a tésztát is konyhahőmérsékleten tartottam legalább 1 órán keresztül. Lisztezett deszkára borítottam, 2/3-ából 6 golyóbist gömbölyítettem a két tenyerem között, 1/3-ából pedig 6 cseppkőformát mintáztam.
Közben kivajaztam 6 muffinformát, a 6 nagyobb gombócot belehelyeztem a mélyedésekbe, mindegyik közepébe az ujjammal jó mély lyukat fúrtam, és beleépítettem a cseppköveket, szélesebb buksijukkal felfelé.
1 tojássárgáját elkevertem 1 kiskanál levendulasziruppal, és alaposan bekentem vele a tésztákat.
A kályha szélén legalább fél órát kelszetettem, majd sütőben szép pirosra sütöttem. Mielőtt kész lett volna, még egyszer átkentem a levendulás tojással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.