Kínai szezámmagos csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Körömpörkölt csülökkel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Tojásos nokedli fejes salátával
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Babgulyás
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus grízgaluska leves
Levendulás éclair fánk recept
recept
Mester

Levendulás éclair fánk

75 perc
0 adag
Megfizethető
3
2014. 07. 21.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a zsírt és a cukrot edénybe tesszük, ráöntjük a vizet, kis lángon felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavarjuk, míg el nem válik az edénytől. Ha elválik az edénytől, levesszük a tűzről. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de minden egyes tojással nagyon alaposan el kell keverni.

A tepsibe sütőpapírt teszünk, habzsákba töltjük a tésztát, és egymástól pár centire halmokat nyomunk belőle. A sütőt 220 fokra melegítjük, vízzel telt tálkát teszünk bele, hogy gőz képződjön, visszavesszük a hőt 180 fokra, és a fánkokat kb. 20 perc alatt megsütjük. Nagyon fontos, hogy az ajtót nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik. Ha kész, kitámasztjuk a sütőt, hogy kevés levegőt kapjon, úgy hűljön a tészta. Ha kihűlt, kettévágjuk a fánkokat.

A töltelékhez habverővel kikeverjük a tojások sárgáját, a keményítőt és 10 dkg kristálycukrot. Egy vastagfalú forraló edényben összekeverjük a tejet, a tejszínt, a vaníliát, kevés sót és a levendulát, közepes lángon összeforraljuk folyamatosan kevergetve, amíg a cukor felolvad, majd átszűrjük. A tojásokat temperáljuk oly módon, hogy a meleg tejszínes keverékből egy bögrényit kivéve alaposan elkeverjük a tojással, csak ezután öntjük vissza a meleg folyadékba. Közepes lángon főzzük a krémet, folyamatos kevergetés mellett, amíg a krém besűrűsödik, és elkezd forrni. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, majd hagyjuk kihűlni.

A csokoládémázhoz felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot és a felaprított csokoládét. Folyamatos kevergetés mellett közepes lángon, hagyjuk besűrűsödni, szép selymes kémet kell kapnunk. Felhasználás előtt min. 5 percig hagyjuk pihenni.

A kihűlt krémet egy habzsákból az éclairekbe nyomjuk, majd a tetejüket a csokoládé mázba mártjuk, és a krémre helyezzük.

Megjegyzés
Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

Recept értékelése

3 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

1 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

1 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.