Elkészítés: A tésztához a zsírt és a cukrot edénybe tesszük, ráöntjük a vizet, kis lángon felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavarjuk, míg el nem válik az edénytől. Ha elválik az edénytől, levesszük a tűzről. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de minden egyes tojással nagyon alaposan el kell keverni.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, habzsákba töltjük a tésztát, és egymástól pár centire halmokat nyomunk belőle. A sütőt 220 fokra melegítjük, vízzel telt tálkát teszünk bele, hogy gőz képződjön, visszavesszük a hőt 180 fokra, és a fánkokat kb. 20 perc alatt megsütjük. Nagyon fontos, hogy az ajtót nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik. Ha kész, kitámasztjuk a sütőt, hogy kevés levegőt kapjon, úgy hűljön a tészta. Ha kihűlt, kettévágjuk a fánkokat.
A töltelékhez habverővel kikeverjük a tojások sárgáját, a keményítőt és 10 dkg kristálycukrot. Egy vastagfalú forraló edényben összekeverjük a tejet, a tejszínt, a vaníliát, kevés sót és a levendulát, közepes lángon összeforraljuk folyamatosan kevergetve, amíg a cukor felolvad, majd átszűrjük. A tojásokat temperáljuk oly módon, hogy a meleg tejszínes keverékből egy bögrényit kivéve alaposan elkeverjük a tojással, csak ezután öntjük vissza a meleg folyadékba. Közepes lángon főzzük a krémet, folyamatos kevergetés mellett, amíg a krém besűrűsödik, és elkezd forrni. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, majd hagyjuk kihűlni.
A csokoládémázhoz felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot és a felaprított csokoládét. Folyamatos kevergetés mellett közepes lángon, hagyjuk besűrűsödni, szép selymes kémet kell kapnunk. Felhasználás előtt min. 5 percig hagyjuk pihenni.
A kihűlt krémet egy habzsákból az éclairekbe nyomjuk, majd a tetejüket a csokoládé mázba mártjuk, és a krémre helyezzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.