Elkészítés: Egy tálban a hozzávalókat összekeverem. Amikor összeáll, hurkát nyomkodok belőle, majd fóliába csomagolom, és hűtőbe teszem pihenni és dermedni 1-2 órára.
A megkeményedett tésztát éles késsel 0,5 cm-es korongokra vágom, amiket a tenyeremben összegömbölyítek, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem egymástól 2-3 cm távolságra.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A gombócokat a tenyeremmel ellapítom, egy csillagformával egy picit megnyomom (egyáltalán nem szükséges, mert nem nagyon látszik), vékonyan lekenem tojással, vizet az egész tepsire spriccelek, és 14 perc alatt megsütöm a sütőben.
Hagyom kihűlni, majd dobozba rakom, pár hétig is eláll, ha hűtőbe tesszük, még tovább.
Beküldő felhasználó id: 288930
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.