Elkészítés: A húst ledarálom, majd a rizst és a fűszereket hozzáadom. Az apró kockára vágott hagymát a zsíron megdinsztelem, hozzákeverem a pirospaprikát, majd a húshoz adom. Alaposan összedolgozom, és ízlés szerint utánízesítek.
A tölteléket a levelekbe csavarom úgy, hogy ne tudjon a levélből kifordulni. Megfelelő nagyságú fazékba rakom a következő sorrendben: alulra egy sor kicsavart aprókáposzta amely közé szálasra vágott vöröshagymát keverek és megszórom ételízesítővel, majd rárakom az oldalasdarabokat és a töltelékeket lazán sorba, ráöntöm a sűrített (vagy házi) paradicsomot. Újra egy sor aprókáposzta, ha van, akkor az oldalas, és maradék töltelék. A töltelék mennyisége függ a haraszt (levél) nagyságától is. Ráöntöm a maradék paradicsomot, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
Kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzöm. Tálaláskor tejfölt kínálok hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.