Elkészítés: Először az almával dolgozzunk. Hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük egy edénybe, és adjunk hozzá 1,5 dl vizet, ízlés szerinti cukrot, fahéjat és a citrom reszelt héját. Hagyjuk vagy 2-3 percet rotyogni, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a keményítőt, hogy ne csomósodjon össze. Kis lángon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Zselés, kocsonyás állagot kell kapnunk. Ne főzzük túl, mert a keményítő egy idő után elveszti hatását.
Kenjük ki egy magasabb falú piteformát vagy tepsit, majd morzsoljuk bele a túrót. Utána, szórjuk meg egyenletesen a 2 csomag vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük a többi hozzávalót. Ráöntjük a túróra, és egy kicsit megmozgatjuk a formát, hogy minden egyes szegletébe kerüljön a folyékony alapból. Előmelegített sütőben 180 fokon legalább 45-50 percig sütjük.
A vége előtt 10 perccel, amikor a túró már elég kemény, gyors mozdulatokkal kivesszük, rásimítjuk az almát, és visszatesszük a maradék időre.
Tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni, hogy a zselés részt szépen lehessen szeletelni. De langyosan a legfinomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.