Elkészítés: Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk és hozzáadjuk a liszthez. A tojások sárgáját, pici sót és a margarint az élesztős liszthez keverjük, majd jól összedolgozzuk. Ezután 3 cipóra osztjuk.
Az első cipót kisméretű tepsi nagyságúra nyújtjuk. A 2 szélét megszórjuk zsemlemorzsával. Rárakjuk a kimagozott meggyet, és egymással szemben felcsavarjuk úgy, hogy középen körülbelül 2 cm széles helyet hagyunk.
ikent tepsibe tesszük. Ugyanígy készítjük el a másik 2 tésztacipót is, majd tepsibe helyezzük.
Elkészítjük a tölteléket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a darált diót és a vaníliás cukrot. A tepsibe helyezett tészták közepébe beletesszük a tölteléket.
A tészta tetejét megkenjük tejföllel, majd közepes tűznél körülbelül 20 percig sütjük. Ha kisült, vékony szeletekre vágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.