Elkészítés: A tojássárgáját és fehérjét különszedem. A tojássárgáját cukorral elkeverem, hozzáadom a tejet, a csipet sót, ezt folyamatos keverés mellett felmelegítem, de nem forralom.
A tepsi aljára teszek 1 réteg kenyeret vagy zsemlét, rácsurgatok annyit a meleg tojássárgás tejből, amennyit felvesz (kb. 2-3 dl). Evőkanállal félujjnyi vastagon teszek rá szilvalekvárt és mákot / vagy baracklekvárt és diót (mazsolát nem muszáj). Lefedem még egy réteg kenyérrel, ezt is megöntözöm a tejjel. Reszelt almát teszek a tetejére.
15 percre 175-180 fokos sütőbe tolom. Közben a tojásfehérjét habbá verem 1 kevés cukorral. A reszelt almára kenem a habot úgy, hogy szépen befedje teljesen. Újra sütőbe teszem, és 150 fokon addig sütöm, amíg a tojás aranybarna lesz (kb. 5-10 perc).
Kihűlés után fogyasztható. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.