Elkészítés: A tésztához mindkét lisztet tálba szitálom, hozzáadom a porcukrot, majd a sót és a sütőport. Fakanállal alaposan elkeverem. A vajat beledolgozom a lisztes keverékbe, mikor zsemlemorzsára emlékeztet az állaga, hozzáadom a kissé felvert egész tojást, majd a citromlevet és a citromhéjat. Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. Laposra formálom és folpackba csomagolva 1 órán át hűtőszekrényben pihentetem.
Közben a diót ledarálom, elkeverem a barna porcukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verem, sárgájukat a borpárlattal és vanília kivonattal elkeverem. A diós keverékhez adom a tojások kevert sárgáját, majd óvatosan beleforgatom a fehérjehabot.
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett felületen nagyjából ½ cm vastagságúra nyújtom, kibélelem vele a sütőpapírral borított tepsit. Enyhén megszurkálom, majd elsimítom a felszínén a sárgabaracklekvárt. Ráhalmozom a dióhabot. A maradék tésztából vékony téglalapot nyújtok, nagyjából 1 cm széles csíkokra szabdalom. A habbal fedett tésztára haránt irányban elhelyezem a tésztacsíkokat.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt világosra sütöm. Még melegen vaníliával kevert porcukorral szórom meg, langyosan 5X5 cm-es kockákra szeletelve tálalom.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.