Elkészítés: A tésztához mindkét lisztet tálba szitálom, hozzáadom a porcukrot, majd a sót és a sütőport. Fakanállal alaposan elkeverem. A vajat beledolgozom a lisztes keverékbe, mikor zsemlemorzsára emlékeztet az állaga, hozzáadom a kissé felvert egész tojást, majd a citromlevet és a citromhéjat. Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. Laposra formálom és folpackba csomagolva 1 órán át hűtőszekrényben pihentetem.
Közben a diót ledarálom, elkeverem a barna porcukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verem, sárgájukat a borpárlattal és vanília kivonattal elkeverem. A diós keverékhez adom a tojások kevert sárgáját, majd óvatosan beleforgatom a fehérjehabot.
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett felületen nagyjából ½ cm vastagságúra nyújtom, kibélelem vele a sütőpapírral borított tepsit. Enyhén megszurkálom, majd elsimítom a felszínén a sárgabaracklekvárt. Ráhalmozom a dióhabot. A maradék tésztából vékony téglalapot nyújtok, nagyjából 1 cm széles csíkokra szabdalom. A habbal fedett tésztára haránt irányban elhelyezem a tésztacsíkokat.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt világosra sütöm. Még melegen vaníliával kevert porcukorral szórom meg, langyosan 5X5 cm-es kockákra szeletelve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.