Előkészítés: A mélyhűtött zöldpaprikát és paradicsomot kissé hagyjuk felengedni. Közben a burgonyát megmossuk, enyhén sós vízben, héjában feltesszük főni. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát és a szalonnát apróra felkockázzuk. A paradicsom héját lehúzzuk, gerezdekre vágjuk, a zöldpaprikát felkarikázzuk.
Elkészítés: A lecsóhoz megpirítjuk a szalonnát, zsírjában üvegesre pároljuk a hagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, néhány percig fedő nélkül rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mérsékelt tűzön majdnem puhára pároljuk. A főtt burgonyát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, hűlni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat). A bordákat leöblítjük, szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval és borssal, lisztbe forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, mindkét oldalukon hirtelen elősütjük benne a hússzeleteket, kiszedjük a zsiradékból. Belekarikázzuk a serpenyőbe a burgonyát, megsózzuk, borsozzuk, lazán összekeverjük. Átcsúsztatjuk egy csinos tűzálló tálba, a tetejére rendezzük a hússzeleteket, betakarjuk a lecsóval, és 20-25 percig forrósítjuk-sütjük. Tetejét petrezselyemmel díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.