Előkészítés: A mélyhűtött zöldpaprikát és paradicsomot kissé hagyjuk felengedni. Közben a burgonyát megmossuk, enyhén sós vízben, héjában feltesszük főni. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát és a szalonnát apróra felkockázzuk. A paradicsom héját lehúzzuk, gerezdekre vágjuk, a zöldpaprikát felkarikázzuk.
Elkészítés: A lecsóhoz megpirítjuk a szalonnát, zsírjában üvegesre pároljuk a hagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, néhány percig fedő nélkül rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mérsékelt tűzön majdnem puhára pároljuk. A főtt burgonyát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, hűlni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat). A bordákat leöblítjük, szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval és borssal, lisztbe forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, mindkét oldalukon hirtelen elősütjük benne a hússzeleteket, kiszedjük a zsiradékból. Belekarikázzuk a serpenyőbe a burgonyát, megsózzuk, borsozzuk, lazán összekeverjük. Átcsúsztatjuk egy csinos tűzálló tálba, a tetejére rendezzük a hússzeleteket, betakarjuk a lecsóval, és 20-25 percig forrósítjuk-sütjük. Tetejét petrezselyemmel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.