Elkészítés: A borjúcombról leszedjük a hártyákat, kb. ujjnyi szeletekre vágjuk, és gyengén kiklopfoljuk. A szeleteket bekenjük a mustárral, borsozzuk, és beszórjuk kakukkfűvel. Marinádot készítünk az olajból, az alkoholból, 1-2 evőkanál worchester szószból és 1 evőkanál borecetből, ebbe belefektetjük a hússzeleteket, és egy éjszakán keresztül a hűtőben érleljük.
Másnap a szeleteket papírtörölközővel leszárítgatjuk, és egy evőkanál olajon hirtelen átsütjük (oldalanként 2 perc). A szeleteket tálra szedjük, és a serpenyőben egy újabb kanál olajon megdinszteljük a hagymát, mikor kezd barnulni, rádobunk 2 kanál barnacukrot és karamellizáljuk. Mikor barnulni kezd, felöntjük a főzőtejszínnel és a tejföllel. Beletesszük a darált leveszöldséget, a sült hús szaft kockákat. Ízesítjük: további mustárral, cukorral, kakukkfűvel, borssal, sóval. Megrotyogtatjuk, és visszarakjuk bele a húsokat, amivel kb. 1 órát még pároljuk (míg a hús jó puha lesz). Közben kifőzzük a tésztát, ami a körete lesz.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.