Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük, kissé sózzuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és zsiradékon megfonnyasztjuk. A kis darabokra vágott szárnyasmájat hozzáadjuk, és sóval, majorannával meghintve néhány perc alatt megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk.
Az áttört burgonyát a liszttel, a grízzel, a tojással és az olajjal közepes keménységű rugalmas tésztává gyúrjuk, és meglisztezett deszkán hengerré formáljuk. Azonnal szeletekre vágjuk, mindegyik közepébe kiskanálnyi májtölteléket halmozunk, és gombócokat formálunk (kb. 10-13 db-ot kapunk).
Bőséges, sós, erőteljes forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a gombócok a víz tetejére fel nem jönnek.
Végül leszűrjük, és az apróra vágott petrezselyemmel ízesített, forró olajba szedjük.
Friss saláta illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.