Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, finomra kockázzuk. A burgonyákat és a sárgarépákat megpucoljuk, megmossuk és feldaraboljuk.
1-2 evőkanál olajat egy edényben felhevítünk. A hagymakockákat benne megdinszteljük. A burgonyákat és a répát kevés ideig együtt pirítjuk vele, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. 1 l vizet és az alaplevet hozzáöntjük, és lefedve kb. 20 percig főzzük.
A bacont hullámot formázva a feldarabolt újhagymával hurkapálcikákra húzzuk. Zsiradék nélkül serpenyőben ropogósra sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsíradék löcsöpögjön.
A levest botmixerrel pürésítjük. A tejszínt belekeverjük, majd ízlés szerint még utánafűszerezünk, ha szükséges. A bacon-nyársakkal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.