Elkészítés: A palacsintatésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk. A tojásokat kézi habverővel összekeverjük a tejjel, a tejszínnel és az ásványvízzel, majd belekeverjük a sót és a majorannát. Mindezt apránként, keverés mellett a liszthez adjuk, vigyázva, hogy ne legyen csomós. 20-30 percig pihentetjük.
A töltelékhez a hagymát letisztítjuk, félbevágjuk és felszeleteljük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a szalonnacsíkokat és a hagymát átsütjük benne. Sózzuk, borsozzuk. Melegen tartjuk.
A tésztát átkeverjük. Bevonatos (28 cm) serpenyőben kevés étolajat forrósítunk. Beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát, és forgatva az alján egyenletesen eloszlatjuk. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Fordítás előtt kevés olajat teszünk a serpenyőbe. Kb. 6 palacsinta lesz.
Beborítjuk töltelékkel, felgöngyöljük, és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.