Előkészítés: Felforraljuk a tejet 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a mákot, kb. 4 percig kevergetve főzzük, majd elzárjuk, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A tojásokat a tojássárgájával, a maradék 5 dkg cukorral, és a fahéjjal habosra keverjük. Összedolgozzuk a mákkal. Végül a lisztet és a mandulát is belekeverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszából két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk az ostyalapokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rárakosgatjuk a csókokat, és sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, és a kihűlt csókokra csorgatjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.