Elkészítés: A kalácsot 1 cm-es kockákra vágjuk.
A tejet a vaníliarúd kikapart belsejével, a citrom és a narancs reszelt hájával felforraljuk. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd a forró tejből egy picit öntünk hozzá, meglazítjuk a hőkiegyenlítés érdekében. Ezután tesszük a tojássárgáját a tejbe. Hozzáadjuk a darált mákot. Ez egy híg krém lesz. Ezzel öntjük le a kalácskockákat.
A tojásfehérjét a maradék cukorral közepesen lágy habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a masszához.
23 cm-es tortagyűrűbe öntjük, én kapcsos gyűrűt használok. Nem szoktam kivajazni, de az aljába belekapcsolok egy sütőpapírt. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Még forrón lekenjük baracklekvárral. Ha van maradék tojásfehérje, akkor egy kevés cukorral habot verünk, és nyomózsákból megdíszítjük a torta tetejét. Max. 10 percre visszatesszük a sütőbe. Inkább csak szárítjuk a fehérjét. Nem is kell 200 fokos sütő sem. Ha nincs tojásfehérje, akkor kis mandulával megszórjuk, hogy csinosabb legyen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.