Elkészítés: Vajha milyen lehet a mákos tejberizs, rögvest megtudjuk! A másfél literes piros, nyeles lábaskába bele a víz, a rizs, felforral, takarék, gyakorta kevergetve megitat a vizet alóla. Vigyáz, mert a rizs gyorsan szomjas. Hozzáönt a tejet, bele a vaj, a szükség szerint darabolt gyümölcs, a cukor 5-6 tasakkal legalább, mert a mák befalja.
Felforral, közben begyújt a legpinduribb gázrózsát, rá egy tömör vas lángelosztó + egy-két szitás, rá a lábaska, tetejére fedő, kukucsrés mentességet ellenőriz. Úgy 3-4 percenként hosszabb ágú villával átkeverget, ahogy sűrűsödik, óvatosabban.
Ha megpuhult a rizs, önthet alá még kevés tejet, ha szárazol. Gusztus szerint édesítővel beállít az ízét, és tálalhat natúron, pikáns lekvárral, ezzel-azzal, ki mit kívángat.
Forrón, hűltebben, hidegen egyaránt javasolt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.