Elkészítés: A tésztához keverőtálba szitáljuk a lisztet, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk (kézzel, géppel, fakanállal). Kevés liszttel megszórva, letakarva, langyos helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd kétfelé osztjuk. Egyenként 4-5 mm-es téglalap alakú formára kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukrozott mák felével, elosztjuk rajta az alma felét, megszórjuk fahéjjal, feltekerjük. a széleknél a tekerés során benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, pihentetjük 15 percig, majd villával megszurkáljuk, és a tetejét tejjel (ha fényesebb kalácsot szeretnénk, akkor 1 tojássárgába kevert kevés tejjel) megkenjük. Hideg sütőbe toljuk, a sütő hőmérsékletét 200 fokra állítjuk, és kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Ha kihűlt, letakarva tároljuk! Napokig puha marad, ha lesz rá ideje!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.