Elkészítés: A lisztet az apró kockára vágott vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót és a porcukrot. Rámolzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és hozzáadjuk a tojássárgáját. A langyos tejet folyamatosan hozzáöntve simára dagasztható tésztát kapunk. A kész tésztát 4 részre osztjuk, és letakarva 35-40 percig meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a darált mákhoz adjuk a reszelt citromhéjat, a cukrot és a vanília-aromát, kevés vízzel olvadásig kavarjuk, majd sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni hideg helyen.
A tésztákat egy kevés liszttel megszórt deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük a meggydzsemmelelkevert máktöltelékkel, feltekerjük őket. Ezután felszeleteljük, és vajjal kikent formába rakosgatjuk egymás mellé. Lekenjük 1 felvert tojássárgájával, de egész tojás is jó.
Előmelegített sütőben kelesztés után 165 fokon légkeverésesben pirosra sütjük kb. 30-35 perc alatt.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.