Elkészítés: A lisztet az apró kockára vágott vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót és a porcukrot. Rámolzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és hozzáadjuk a tojássárgáját. A langyos tejet folyamatosan hozzáöntve simára dagasztható tésztát kapunk. A kész tésztát 4 részre osztjuk, és letakarva 35-40 percig meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a darált mákhoz adjuk a reszelt citromhéjat, a cukrot és a vanília-aromát, kevés vízzel olvadásig kavarjuk, majd sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni hideg helyen.
A tésztákat egy kevés liszttel megszórt deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük a meggydzsemmelelkevert máktöltelékkel, feltekerjük őket. Ezután felszeleteljük, és vajjal kikent formába rakosgatjuk egymás mellé. Lekenjük 1 felvert tojássárgájával, de egész tojás is jó.
Előmelegített sütőben kelesztés után 165 fokon légkeverésesben pirosra sütjük kb. 30-35 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.