Elkészítés: A krumplit héjában, egészben megfőzzük, hűtjük, még melegen meghámozzuk, gyúródeszkára krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, a tojást és a sót, könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle. (Pár percig szoktam pihentetni a liszt miatt.)
Kb. 1 cm. vastagra nyújtjuk, és kb. 3 cm széles hosszú csíkokra vágjuk a tésztát. A csíkokat egyenként kisújnyi darabokra vágjuk, majd egyenként két tenyerünkkel kicsit megsodorjuk, nudlivá formázzuk a tésztát.
Közben bő, kb. 3-4 liter sós vizet forralunk, és két részletben kifőzzük a nudlikat. Amikor feljönnek a víz felszínére, tésztaszűrővel kiszedjük, jól lecsöpögtetjük, és az olvasztott vajjal összekeverjük.
Tálalásnál tányérra szedjük a nudlit, megszórjuk a cukrozott mákkal, és fahéjjal, porcukorral ízesített tejföllel meglocsoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.